Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Slavíme osmé narozeniny, ohlížíme se za loňským rokem
(a začínáme s blogem)

Martin Michálek

Vydáno:  18. 01. 2022

Zkraje roku 2014 jsem se inspirován povídáním s Robinem Pokorným vydal zaregistrovat doménu a napsal jsem SuperKodérům. Zhruba takhle začal příběh komunity Frontendisti.cz.

Od té doby ušla komunita a spolek dlouhou cestu a já se tady chci ohlédnout za rokem 2021, který byl pro nás důležitý z pohledu transformace.

Rok 2021, to byl hlavně online a FrontKon

Dále řádil covid a my jsme pokračovali v transformaci našich akcí do podoby onlinových streamů a setkání. Učili jsme se s technikou, chápat jiný formát, pracovali na vizuální prezentaci, učili jsme se zapojovat publikum. Naše zkušenosti jsme pak sepsali do článku.

Frontendisti na Youtube

Do budoucna plánujeme dále posilovat takzvané hybridní akce, které vždy budou mít online výstup, přičemž na místě se sejde tolik lidí, kolik dovolí covid.

Největším zářezem ovšem a vrcholem naší dosavadní práce byl FrontKon 2021, první česká (onlinová) konference zaměřená na frontendový vývoj. Hodně jsme se během jejích příprav naučili a leccos pak sepsali do dalšího blogpostu.

Kam chceme jít v roce 2022?

První bod z plánu jsme si už splnili – spustit blog, kterým vás chceme občas informovat o tom, co se děje ve spolku a hlavním štábu komunity.

Dále samozřejmě budeme zlepšovat naše akce, a obsah, který na nich vzniká. Budeme také rozšiřovat organizační štáb a mým cílem je navázat hlubší spolupráci s dalšími podobnými subjekty.

Bude konference? Ano, bude. Možná vás překvapí forma, ale frontendovou konferenci v ČR mít letos budeme. Těším se, až vám budu moci prozradit víc.

Sledujte nás:

Přihlaš se do {F}newsletteru
a nic ti neuteče!